Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svirepo iživljavanje

Razbojnici staricu vezali kaiševima i ostavili je da umre, spasio je sin

starica

Da je njen sin Milovan samo malo kasnije došao sa Zlatibora gdje živi, 78-godišnja žena vjerovatno bi preminula

Starica M. J. iz podzlatiborskog sela Tripkova jedva je preživela napad još uvijek nepoznatih razbojnika koji su upali u njenu kuću, mučili je, opljačkali, a zatim, prije nego što su pobjegli, oborili je na pod sa stolicom za koju su je vezali i prekrili je raznim predmetima, pa i dijelovima namještaja.

Da je njen sin Milovan samo malo kasnije došao sa Zlatibora gdje živi, 78-godišnja žena vjerovatno bi preminula, piše Blic.

Razbojništvo kakvo se po svireposti ne pamti nadaleko odigralo se u subotu oko 18.30 u Etno selu “Domaćinstvo Jovanović”, poznatom u ovom kraju kao jedno od najuspješnijih u seoskom turizmu.

Od tada su se među mještane Tripkove, sela na teritoriji Čajetine, uvukli strah i panika.

M. J., domaćica krhkog zdravlja, koja ima ugrađena dva stenta i koja je u posljednjih sedam godina sedam puta lomila ruke i noge, tokom zlostavljanja zadobila je više povreda u vidu krvnih podliva.

Starica je čula korake, ali je mislila da je u kuću došao njen sin, pa se nije obazirala. Nezvani gosti prišli su joj sa leđa, a jedan od njih joj je stavio ruku na usta i rekao: “Pare, daj, pare”.

Prestravljena M. J. je odgovorila: “Nemam, djeco, nemam. Ako i ima tu je negdje, ne znam gdje, pogledajte”. Potom su je vezali za stolicu i počeli premetačinu. Pronašli su nešto novca i zlatnog nakita, čak ženi skinuli i burmu sa prsta.

Prije nego što su pobjegli jedan od ove trojice je nogom gurnuo stolicu sa kojom se nesretna žena stropoštala na pod. Ni to im nije bilo dovoljno već su na nju pobacali dijelove ugaone garniture, koju su rasturili tokom premetačine, jastuke i jakne. Bukvalno je zatrpali.

Prema nezvaničnim informacijama iz užičke policije intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog događaja.