Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Rouhani: Ni SAD nam nisu ništa mogle, pa neće ni Saudijska Arabija

08/11/2017

Iranski predsjednik Hassan Rouhani upozorio je danas Saudijsku Arabiju da neće postići ništa prijeteći moćnom Iranu, prenosi AFP.

– Vama je poznata moć i mjesto Islamske Republike Iran. Ljudi moćniji od vas nisu mogli da urade ništa protiv Iranaca. SAD i njihovi saveznici su mobilizirali sve kapacitete protiv nas i ništa nisu postigli – rekao je Rouhani.

Njegove izjave su došle nakon što je saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman optužio Iran da pomaže pobunjenike u Jemenu koji su poslali balistički projektil prema Rijadu, opisujući to „direktnim činom agresije“.

– Želimo dobrobit Jemena, Iraka, Sirije, pa i Saudijske Arabije. Nema drugog puta osim prijateljstva, bratstva i međusobnog pomaganja. Ako misite da vam Iran nije prijatelj, a SAD i cionistički režim jesu, pravite stratešku i analitičku grešku – rekao je iranski predsjednik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.