Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusija će poštivati izbor Crne Gore kada su EU i NATO u pitanju

Milo-Djukanovic

Rusija nikad nije dovodila u pitanje pravo Crne Gore da ostvari svoje vanjskopolitičke ciljeve, uključujući europske i euroatlanske aspiracije, poručio je novi ruski veleposlanik u Podgorici Sergej Gricaj u razgovoru s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

“Vodstvo Rusije nikada nije dovodilo u pitanje pravo Crne Gore, kao neovisne države, za ostvarivanje svojih vanjskopolitičkih prioriteta, uključujući ulazak u EU i NATO. To je suveren izbor Crne Gore koji će Ruska Federacija poštivati”, poručio je Gricaj, stoji u priopćenju Đukanovićeva ureda.

Đukanović je ocijenio da aktualno usporavanje u suradnji dvije države, izazvano ukupnim geopolitičkim kontekstom, treba rješavati otvorenim dijalogom, poštujući obostrane interese.

“Posvećenost našim strateškim nacionalnim ciljevima nije u suprotnosti partnerstvu s Rusijom i naša je iskrena namjera da gradimo dobre odnose u skladu sa zajedničkim djelovanjem na unapređivanju suradnje u svim oblastima”, poručio je.

Crnogorski premijer je ukazao na nastojanje Crne Gore da glasom male države pridonese prevladavanju posljedica zastoja u odnosima između Europe i Rusije i ponovnoj uspostavi partnerskih odnosa u interesu očuvanja stabilnosti i ostvarivanja gospodarskog prosperiteta, stoji u priopćenju.