Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija zapucala

FSB obavijestio Putina da su svi napadači uhapšeni!

renault napad u moskvi
FOTO: Vesti.ru
Renault u kojem su navodno bili teroristi

Prema preliminarnim podacima, u unutrašnjosti prevrnutog automobila pronađeni su pištolj Makarov, okvir za automatsku pušku Kalašnjikov i pasoši državljana Tadžikistana

Press služba Kremlja izvijestila je da je direktor ruskog FSB-a Alexander Bortnikov izvijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina o pritvaranju 11 osoba, uključujući i četvoricu terorista koji su izvršili teroristički napad u Crocus City Hallu, javile su Vesti.

Bježali u Renaultu

Prema preliminarnim informacijama koje stižu iz Rusije automobil Renault Simbol u kojem su se vozili navodni učesnici terorističkog napada na moskovski Crocus City Hall otkriven je noću u blizini sela Khatsun, okrug Karachi, regija Bryansk.

renault napadaci u moskvi
FOTO: Telegram
Snimka s nadzorniha kamera pokazuje navodne napadače u Renaultu

Ruske Vesti pišu kako je policija bila prisiljena otvoriti vatru nakon što se automobil nije zaustavio na zahtjev policajaca. Napadači su pokušali pobjeći.

Tokom potjere, automobil osumnjičenih se prevrnuo. Jedan od muškaraca u njemu je priveden na licu mjesta, ostali su uspjeli pobjeći u šumu. Oko 03:50 drugi navodni počinitelj je lociran i priveden. Potraga za ostalima se nastavila. Koliko je ljudi moglo biti u automobilu, još nije jasno, pišu Vesti.

Prema preliminarnim podacima, u unutrašnjosti prevrnutog automobila pronađeni su pištolj Makarov, okvir za automatsku pušku Kalašnjikov i pasoši državljana Tadžikistana. U potragu i hapšenje terorista uključene su sve agencije za provođenje zakona.