Ruski vojni avioni pogodili 263 mete militanata u Siriji

rusi-sirija111

Ruski avioni u Siriji izveli su u proteklih 48 sati 81 let i pogodili 263 mete militanata, saopćilo je u četvrtak rusko ministarstvo odbrane.

U bombardovanju je uništena jedna baza tzv. Islamske države (IDIL) u blizini Damaska, javila je agencija Interfaks, pozivajući se na saopćenje ministarstva, prenosi agencija Reuters.

– Pogođeni su ciljevi ISIL-a i drugih ekstremista u provincijama Alepo, Damask, Deir al-Zor, Idlib, Latakija, Raka, Hama i Homs – izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov.

– Poslije borbene misije, svi avioni su se vratili u rusku bazu Hmejmim u Latakiji – rekao je Konašenkov, javila je Russia Today.

Naveo je da su ruski bombarderi “Su-24M” uništili objekat ISIL-a sa sedam oklopnih vozila blizu aerodroma u Alepu, dok su bombarderi “Su-34” pogodili dva objekta s automobilima i oklopnim vozilima na području Rake.

Dodao je da je pogođena i baza terorista u planinama Džebel-Mgar blizu Damaska, gde je uništeno skladište oružja, komandni punkt i skrivena vojna oprema.

https://www.youtube.com/watch?v=lRrb9d7aQGk