Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

S Audijem uletio u kafić, jedna osoba poginula, četiri teško povrijeđene

auto kafic engleska2

Jedna osoba je poginula, a četvero je teško povrijeđeno, nakon što je automobil uletio u kafić „Costa“ u gradu Westerham u engleskoj oblasti Kent, javlja Anadolu Agency (AA).

Automobil marke Audi, u kojem su bila dva putnika, danas oko 10.30 sati po lokalnom vremenu uletio je kroz izlog popularnog kafića koji se nalazi u frekvetnoj ulici Westerhama.

Iz South East Coast ambulante saopštili su da je žena u šesdesetim godinama preminula. Četiri osobe su teže povrijeđene, dvije su prevezene u bolnicu St George u Londonu, a dvije u bolnicu Princess Royal u Farnboroughu. Jedna žena je pretrpjela lakše povrede i ona se nalazi u bolnici u obližnjem Pemburyju.

Prema izvještajima lokalnih medija, vjeruje se da su dvije osobe iz automobila među četvero teže povrijeđenih. Svjedoci nesreće navode da se u trenutku udara automobila u izlog kafića čuo prasak kao da je eksplodirala bomba. Automobil je navodno ranije viđen kako pretiče druga vozila i kreće se velikom brzinom.

Iz policije oblasti Kent, koja se nalazi u jugoistočnoj Engleskoj, potvrdili su da su o nesreći obaviješteni u 10,32 sati po lokanom vremenu i da je u toku uviđaj, te da ne mogu dati više detalja.