srbija

Safet ženi oprostio prevaru, pa stradao od ruke njenog ljubavnika

safet-eldeza

Svi žale za ubijenim muškarcem, kažu da je “dobrotu platio glavom”, a o ubici da je bio zaljubljen kao tinejdžer

Safet je dobrotu platio glavom. Prvo je ženi oprostio prevaru, a onda ga je njen nekadašnji ljubavnik ubio – dan poslije tragedije pričaju stanovnici surduličkog naselja Čardačište u Srbiji, gdje je prekjučer Dragoljub Ajdić (52) ubio Safeta (52) i Eldezu (46) Sinanović, a zatim i sebe, piše Blic.

Ajdić je, da podsjetimo, “opel zafirom” udario i usmrtio Safeta Sinanovića i nožem zaklao Eldezu, sa kojom je nekada bio u emotivnoj vezi. Istim nožem presudio je i sebi i pao je pored leševa supružnika koje je ubio.

U domove ubijenih, kao i ubice juče su dolazili rođaci i prijatelji da bi njihovim najbližima izjavili saučešće.

– Renato je otišao u Niš, da preuzme tijela roditelja i doveze ih u Surdulicu. Umjesto da pravi veselje jer se nedavno oženio, sahranjuje roditelje. Došla mu je i sestra Jelvida, a stići će i brat Denko iz Njemačke. Ispratiće roditelje kako treba. I nemojte da pitate šta se desilo, njih dvoje su bili dobri ljudi – pričaju rođaci ubijenih supružnika.

Rođaci Dragoljuba Ajdića, koji je, kako se vjeruje, iz ljubomore ubio Eldezu i njenog muža, nisu bili raspoloženi za priču.

– Dragoljubova žena Behara ne želi da priča. Em što ju je prevario, em sada je zavio u crno. I nju i djecu, jer su označeni kao žena i djeca ubice. Behara će vjerovatno čekati da prođe sahrana i pokupiti se, otići u Njemačku kod djece, da se skloni, pobjegne od svega – kažu i dodaju da ne znaju da li će poslije “ovog srama” djeca i doći na Dragoljubovu sahranu.

Za razliku od rođaka aktera ove tragedije, koji ne žele da se pominje sam način njihove smrti, Surduličani i dalje pričaju o ovom ljubavnom trouglu.

– Dragoljub je napravio zlo! Nije bio loš čovjek, ali se zaljubio kao 15-godišnjak. Izgubio je glavu i nije mogao da se pomiri sa tim da Eldeza više ne želi da bude sa njim. To nije mogao da prihvati. Normalan muškarac bi se jednostavno okrenuo, otišao, možda našao drugu, ali on jednostavno nije mogao – komentarišu mještani varošice na jugu Srbije.

Većini nije žao Dragoljuba, pa ni Eldeze.

– Ušla je u đavoljsko kolo, i mogla je da zna šta je čeka. Safeta jedino žalimo. I Romi i Srbi, svi mi u Surdulici. Ne samo što je bio dobar čovjek. Bio je prava žrtva u tome. Prvo ga je žena varala, pokazao se velikodušnim, sve joj oprostio i nastavio život sa njom, i na kraju stradao od ruke njenog ljubavnika – navode Surduličani i dodaju da bi ova tragedija trebalo da bude “upozorenje za sve one koji petljaju sa strane šta im se može desiti”.

U Eldezinoj torbi nađena su dokumenta na ime Nataša M.

– Eldeza je promenila ime u Nataša. Ali samo u dokumentima. Nije ona bila nikakav kriminalac, ubica, prodavac droge. To većina nas Roma radi, zbog zabrane putovanja u Zapadnu Evropu – kažu žitelji naselja Čardačište.