Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Sahli napravio “selfie” s odrubljenom šefovom glavom

28/06/2015

Yassin Sahli (35) osumnjičeni za napad na američkom postrojenje u Francuskoj, koji je tom prilikom odrubio glavu svom poslodavcu, otac je troje djece, a na ispitivanju su i njegove supruga i sestra.

[pull_quote_right]Fahad Suleimani Abdulmohsen Al-Gabba, državljanin je Saudijske Arabije[/pull_quote_right]

Sahli je zbog radikalnog islamizma već bio pod nadzorom francuskih vlasti.

Nakon napada u petak istražitelji su u njegovom mobitelu pronašli “selfie” s odrubljenom šefovom glavom!

Fotografiju je putem aplikacije WhatsApp poslao u Kanadu. Tamošnje vlasti istražuju ko je bio primatelj.

yassin

Yassin Sahli

Francuska policija identificirala je muškarca čija je odrubljena glava pronađena unutar područja tvornice. Riječ je o Herveu Cornori (54) koji je bio na čelu prevozničke kompanije u kojoj je bio zaposlen Yassin Sahli. Prem izvorima bliskim istrazi, a kako prenose francuski mediji, Sahli je priznao ubistvo.

Identificiran bombaš samoubica iz Kuvajta

Istovremeno, kuvajtsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je kako su identificirali bombaša samoubicu koji se u petak raznio u prepunoj džamiji u Kuvajtu.

Kazali su kako je riječ o Fahadu Suleimanu Abdulmohsen Al-Gabbaau, državljaninu Saudijske Arabije. ISIL je objavio da je napad izvršio Abu Sulieman al Muwahid što mu je, pretpostavlja se, lažno ime, javlja CNN.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.