Sahrana šefa mafije uz kočije, latice iz helikoptera i muziku iz “Kuma”

casamonika-pr

Skandalozno luksuzna a po nekima i bogohulna crkvena sahrana Vittorija Casamonice, mafijaškoga “romskog Rimskog Kralja”, doveo je u krajnje neugodnu poziciju i papinog kardinala vikara Agostina Vallinija, i državnoga rimskog prefekta Franca Gabriellija, i gradonačelnika Vječnog Grada, a i ministra unutrašnjih poslova.

casamonika1

Ispred salezijanske crkve sv. Giovannija Bosca od ranog jutra bio je veliki poster na kojem je slika pokojnika obučenog u bijelo i s križem na prsima, kao da je papa, s natpisom: “Vittorio Casamonica, Rimski Kralj”.

Pred pogrebnom povorkom promet su čistili gradski redari, pripadnici policije. U povorci su bila superluksuzna mrtvačka kola koja je vukao šest crnih irskih konja s perjanicama.

casamonika

Nad povorkom je letio crven helikopter koji je zasipao ožalošćene oblacima ružinih latica, a orkestar je svirao muziku iz “Kuma”, da i svi shvate da u crkvenoj slavi i državnoj pratnji na onaj svijet odlazi umalo pa okrunjeni kralj rimske mafije, car kokaina, vojvoda ilegalnih oklada, barun nogometa i drugih sportova, knez pranja novca.