Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz kalašnjikova pucao na putnike u vozu, troje ljudi povrijeđeno

pucnjava-voz-franc111

Najmanje tri osobe su ozlijeđene među kojima dvije teže kada je naoružana osoba otvorila vatru u vozu koji se kretao na relaciji Amsterdam – Pariz.

U saopćenju iz Francuskih željeznica (SNCF) potvrđeno je da je do oružanog napada došlo u vozu Amsterdam – Pariz, odnosno u blizini sjevernog franucskog grada Arrasa.

Napadača, koji je iz još uvijek nepoznatih razloga pucao na putnike, uhapsila je francuska policija odmah po dolasku na narednu stanicu. Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve na putu je prema gradu Arrasu. Francuski mediji pišu da je napadač marokanskog porijekla i da je pucao iz kalašnjikova.

Agencija France Presse javlja da su naoružanog muškarca napadača savladali putnici. Saznaje se da je riječ o američkim vojnicima koji u tom trenutku nisu bili na dužnosti.

Glasnogovornik Francuske državne željeznice (SNCF) rekao je da je muškarac posjedovao hladno i vatreno oružje. Po njegovim riječima, dvije osobe su teško ranjene, od kojih je jedna u kritičnom stanju, a jedna osoba lakše je ozlijeđena, navodi AFP.