Samohrani otac namjerno se zabio u drugi automobil

policija srbija nesreca333

Miroslav Mitić (33) iz Srbije pokušao je ubiti sebe i svog sedmogodišnjeg sina namjerno se zabivši ukradenim automobilom na cesti Niš – Leskovac.

Mitić je preminuo u bolnici od zadobivenih povreda, dok je dječak lakše povrijeđen.

Kako piše Blic, Mitić je u srijedu navečer u Nišu nazvao policiju i rekao im da će ubiti sebe i sina u svom rodnom mjestu, selu Bobište kod Leskovca.

“Odvest ću sina u drugi, bolji svijet”, rekao je Mitić policajcima u telefonskom razgovoru.

Policija je odmah obavijestila kolege iz Leskovca koji su izašli na ulicu i pokušali presresti i zaustaviti Mitića u suludom činu.

Međutim, vozio je jako brzo i bježao im te se namjerno, pod punim gasom, zabio u drugi automobil.

Nasreću, vozač drugog auta, Blagoje S., na vrijeme je ‘cimnuo’ volan i izbjegao frontalni sudar. Zadobio je tek lakše povrede.

“Njega je lovila policija. Nažalost, svom se silinom zabio u moj auto”, ispričao je novinarima 55-godišnji Blagoje.
Mitić je umro u bolnici nakon dvosatne borbe ljekara za njegov život, a dječak je prošao samo s ogrebotinama. Predan je u Centar za socijalni rad i bit će smješten u udomiteljsku porodicu.

Blic piše da je Mitić imao velikih porodičnih problema. Prije nekoliko godina napustila ga je žena Snježana B. i ostavila mu sina kojeg nije posjećivala. Oca i brata ubio mu je lokalni kriminalac, od čega se Mitić nikad nije oporavio. Bio je i u finansijskim problemima iz kojih se nije uspio izbaviti, a imao je i policijski dosje.