Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samoubistvo u Meki: Francuz skočio s krova Velike džamije (VIDEO)

samoubistvo

Strani državljanin koji je bio na hadžiluku u Meki je skočio s krova Velike džamije i umro je na licu mjesta, saopštila je agencija Saudijska novinska agencija (SPA) koja je prenijela saopštenje lokalne policije. Navodni snimak incidenta objavio je turski dnevni list Sabah.

Muškarac je skočio u smrt u Velikoj džamiji u petak uveče, prenosi SPA. Njegovo tijelo je odmah poslato u lokalnu bolnicu, a istraga o incidentu i motivima je u toku. Nije bilo izveštaja da li je bilo drugih povređenih.

Snimci koji navodno pokazuju da je tijelo palo u grupu hodočasnika nedaleko od Kabe, kamene strukture u centru najznačajnije džamije islama, objavio je Daily Sabah. Nakon pada hodočasnici su se brzo udaljili od tijela samoubice.

Iako identitet muškarca nije objavljen, postoji nekoliko informacija o tom pitanju. Daily Times kaže da je žrtva imala 35 godina, a Daily Sabah izvještava o lokalnim medijima da je 26-godišnji francuski državljanin koji se prešao u islam.

Incident se desio tokom mjeseca posta Ramazana, kada hiljade Muslimana dolaze u Veliku džamiju. Samoubistvo se smatra velikim grijehom u islamu.

https://www.youtube.com/watch?v=C3uumw0lGJU