Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak Vučića i Al Tanija: Srbija i Katar imaju interes za saradnju

al tani – vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Katara Mohamed bin Abdulrahman Al Tani saglasili su se na sastanku u zgradi Vlade Srbije da obe zemlje imaju interes da uspostave partnerske ekonomske odnose kroz povećanje spoljnotrgovinske razmene i katarskih investicija, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru je najavljeno i povezivanje privrednih komora Srbije i Katara, ali i nova posjeta delegacije Katarskog investicionog fonda.

Vučić je rekao da Srbija investitorima može mnogo da ponudi jer je njena privreda u mnogo boljem stanju nego ranije i da je istovremeno opredijeljena da očuva političku stabilnost u regionu. Dodao je i da se nada da će kroz uzajamne posjete na visokom nivou biti izgrađeno povjerenje i razumijevanje dvije zemalje.

Ministar Mohamed bin Abdulrahman Al Tani, koji je u posjetu Srbiji doputovao sinoć, prethodno se sastao i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem koji je istakao da bi se katarskim investitorima isplatilo ulaganje u srbijanski turizam, s obzirom na to da u Srbiji postoji preko 30 banja u procesu privatizacije.

Katarski šef diplomatije rekao je u razgovoru sa Nikolićem da su uslovi za saradnju dvije zemlje jako dobri jer postoji temelj zasnovan na više potpisanih bilateralnih sporazuma, kao i da su katarske kompanije zainteresovane da investiraju u Srbiju i sarađuju u oblastima namjenske industrije i visoke tehnologije.