Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Satove vrijedne oko 52 miliona eura švercali u kontejneru

satovi sverc (1)

U saradnji sa Obavještanom direkcijom, pripadnici turske granične policije u Istanbulu zaplijenili su više hiljada satova poznatih svjetskih brendova i ukupne vrijednosti od 170 miliona lira (51,63 miliona eura).

Ministarstvo trgovine i granica Republike Turske saopćilo je da su pripadnici Odjela za borbu protiv krijumčarenja pri graničnoj policiji i obavještajnoj službi pratili dolazak sumnjivog kontejnera koji je jedna firma namjeravala iz inozemstva uvesti u Tursku.

Tajnom akcijom je praćena procedura prijema kontejnera u luci Ambarli u Istanbulu, a potom je izvršen uvid u carinske i poreske papire u kojima je navedeno da firma u kontejneru iz inozemstva uvozi 1.200 bušilica za papir.

satovi sverc (2)

Naknadnom inspekcijom i pregledom u kontejneru je pronađeno 28.660 ručnih, 175 zidnih satova, te 3.800 kutija za satove.

Svi pronađeni primjerci su bili orginalni proizvodi svjetski poznatih brendova ukupne tržišne vrijednosti od 170 miliona lira, odnosno oko 51,63 miliona eura.

Policija je zaplijenila krijumčarene satove, a tužilaštvo je podiglo optužnice protiv osam osoba osumnjičenih da su učestvovali u pokušaju krijumčarenja.