Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Seehofer: CSU ne namjerava srušiti kancelarku Merkel ni njenu vladu

17/06/2018

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer insistirao je na tome da njegova stranka nema namjeru srušiti kancelarku Angelu Merkel i njenu vladu, ali još nema nikavog nagovještaja kompromisa u ogorčenom sporenju oko migracije.

Seehofer traži da Njemačka vrati nazad neke tražioca azila sa svojih granica. Merkel se protivi takvoj jednostranoj akciji, tvrdeći da bi to oslabilo 28-članu Evropsku uniju.

Seehofer predvodi regionalnu bavarsku stranku. Hrišćansko socijalnu uniju (CSU), sestrinsku stranku konzervativaca kancelarke Merkel. Njegova stranka u ponedjeljak će održati sastanak svog rukovodstva koje bi odobrilo Seehoferova nastojanja da insistira na svojim zahtijevima. Ukoliko stranka to učini, to bi zaprijetilo opstanku vlade.

– Nikome u CSU nije u interesu da ruši kancelarku niti da uništava koaliciju – navode u nedjelju novine Bild am Sonntag Seehoferove riječi, prenosi Associated Press.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.