Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Šefica radija tvrdi da nije namjestila nagradnu igru: Nisam u vezi sa sinom dobitnice

direktorica radija nagradna igra

Odlučila sam otići zbog pritisaka koji su se vršili, zbog tih silnih tračeva, ogovaranja, noževa u leđa…

Dva mjeseca su čitatelji BnM Newsa skupljali kupone da bi u julu ove godine nagrade bile dodijeljene najsretnijima.

Među najsretnijima su bile Dijana Mikić iz Šibenika koja je osvojila auto te Vesna Šekulin iz Biograda koja je osvojila skuter.

I one bi zaista bile najsretnije, no iza svega bi se mogla kriti i priča o namještanju iako glavna akterica tvrdi da je to sve laž i da namještanja nagradne igre nije bilo.

Nagrade povodom 30 godina Radija BnM izvlači Nikolina Kovačević, direktorica lokalnog radija. Glavne su nagrade skuter i auto.

“Ja sam sinoć išla po taj skuter, vozila sam se na njemu, savršen je… Možete s njim gdje god hoćete…”, govori Kovačević. Nakon što izvuče kovertu, daje je kolegi na pozornici da pročita dobitnika.

“Tu je koverta, evo čini mi se da je tu ime, na koverti…”, dodaje.

Kolega koji čita dobitnicu govori: “Gospođa je bila vrijedna, već na kovertu je stavila ime. Dobitnica je Vesna Šekulin iz Biograda.”

“Idemo sada izvući Toyotu… Idemo po sretnog dobitnika ovog crvenog ljepotana”, govorila je Kovačević i izvlačila kovertu… Dječak koji je držao kutiju pročitao je ime Dijane Mikić.

“Odakle je, je l` iz Biograda?” pitala je Kovačević.

Kada je čula da je iz Šibenika, a pročitana je i adresa gospođe, Kovačević govori: “Evo čitaju nas svugdje, Biograd, Murter, Šibenik, Pakoštane, Zadar, i zato BnM ima 30 godina. Radi vas! Je l´ nam tu Dijana?” na mikrofon je govorila Kovačević ničim ne odajući da bi mogla znati ko je Dijana Mikić, za koju Zadarski.hr tvrdi da je majka nevjenčanog supruga Nikoline Kovačević.

Policija sve istražuje?

Naime, Zadarski.hr je objavio danas kako je nagradna igra povodom 30 godina Radija BnM namještena te da je dobitnica glavne nagrade – Toyote Aygo, majka nevjenčanog supruga Nikoline Kovačević, direktorice Radija BnM, a dobitnica električnog skutera Vesna Šekulin, majka Drine Bešenić, pročelnice u biogradskoj Gradskoj upravi. Osim namještene nagradne igre, Kovačević na teret stavljaju i da je iza nje ostalo 800.000 kuna minusa.

Prema informacijama Zadarskog, policija sve istražuje te je već i provela informativne razgovore.

Kovačević sve negira

Index.hr kontaktirao je Nikolinu Kovačević. Ona sve negira.

Na optužbe da je Radio BnM ove godine trebao proslaviti 27 godina, a ne 30 te da je ona navela da se radi o 30. rođendanu samo zato da bi mogla organizirati nagradnu igru, Kovačević odgovara kako je radio dobio frekvenciju prije 30 godina.

“Frekvencija radija postoji 30 godina. Radio je dakle 1989. godine dobio frekvenciju i zato smo slavili 30 godina. Tri godine kasnije tadašnji ratni radio je doživio rebrending i postao Radio BnM”, objašnjava razloge za proslavu 30. rođendana.

Pitali su je zatim direktno je li namjestila nagradnu igru. Tvrdi da nije.

“Nagradna igra nije namještena. Pozivam sve koji znaju kako se namješta neka me obuče pa ću je namjestiti idući put. Ali kad auto bude bar pola miliona kuna, a ne ovih 70-ak hiljada kuna. Meni je super da svi tvrde da je bilo namješteno. Ništa nije bilo namješteno”, kaže nam Kovačević.

Tvrdi da je policija uopće nije kontaktirala, da nije dobila nikakvu obavijest te da nije bila ni na kakvim razgovorima. “Policija je bila samo u firmi zajedno s poreznom. Ali nikakvu kaznu, poziv, ni obavijest ja službeno nisam dobila”, govori nam te dodaje da ima potvrdu da se protiv nje ne vodi nikakav kazneni postupak.

“Nisam u vezi s njenim sinom”

S obzirom na to da je Kovačević izvlačila nagrade te nije reagirala nakon što je pročitano ime Dijane Mikić pitali su je zašto nije reagirala.

“U tom trenutku izvlačenja ja uopće nisam shvatila što govori, čije ime govori… Tek nekoliko minuta kasnije sam shvatila ko bi to mogao biti. Ja gospođu nisam tada poznavala, upoznala sam je tek kad je došla pokupiti auto. Ona mi nije svekrva niti mi je njen sin nevjenčani suprug”, rekla je Kovačević za Index.

Na pitanje u kakvoj je vezi onda sa sinom dobitnice auta, odgovara: “Marko mi je prijatelj, znam ga već nekoliko godina. Nismo u vezi.”

Kovačević tvrdi i da nije znala ni da je dobitnica skutera majka biogradske pročelnice.

Kovačević je ostavku podnijela negdje početkom jeseni. Tvrdi kako je u trenu njenog odlaska potraživanje firme bilo 170.000 kuna, a dug 167.000.

“Ne znam o kakvom dugu od 800.000 kuna se govori. Svašta sam već čula, prvo da je 200.000, onda 2 miliona pa sam čula i da sam kuću kupila…”, kaže Kovačević.

Pitali su je zašto je onda uopće otišla.

“Odlučila sam otići zbog pritisaka koji su se vršili, zbog tih silnih tračeva, ogovaranja, noževa u leđa… Ja sam 12 godina u medijima i želim se maknuti od politike. Očito ću biti kolateralna žrtva u borbi između stranaka”, kazala nam je.

“Ja sam samohrana majka i meni to ne treba”, zaključila je razgovor za Index.hr Kovačević.