Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sergej W., uhapšeni za napad u Dortmundu, odbio krivicu

borussija

Njemačko-ruski državljanin Sergej W., koji je uhapšen zbog sumnje da je izveo bombaški napad na autobus koji je prevozio fudbalere i stručni štab Borussije Dortmund pred utakmicu Lige šampiona s Monacom, odbio je krivicu za ovaj napad, javili su njemački mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše njemački Suddeutsche Zeitung, istraga u vezi s napadom u Dortmundu se vodi veoma sporo.

Navodi se također kako je tužilaštvo sigurno da je Sergej W (28) izvršio napad na autobusu u Dortmundu, a koji se još optužuje za pokušaj ubistva, bombaški napad i ranjavanje čovjeka.

Njegov advokat Reinhard Treimer izjavio je kako je njegov klijent odbio optužbe, te da je to i rekao federalnom sucu.

Federalno tužilaštvo Njemačke je 21. aprila objavilo da je uhapšen njemačko-ruski državljanin zbog sumnje da je izveo bombaški napad na autobus koji je prevozio fudbaler i stručni štab Borussije Dortmund pred utakmicu Lige šampiona sa Monacom.

U napadu, koji je izveden prošlog utorka u Dortmundu, povrijeđeni su Marc Bartra, fudbaler Borussije i jedan policajac koji je bio u pratnji autobusa.

Tada je istaknuto da je osumnjičeni djelovao zbog finansijskih razloga, misleći da će vrijednost dionica Borussije Dortmund pasti nakon napada.