Ratni zločinac

Šešelj prijetio smrću Milu Đukanoviću: “Ako hoće živu glavu da sačuva, mora bježati” (VIDEO)

seseljjj

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, “svoj rejting bilduju primitivizmom”

“Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića, u programu beogradske TV s nacionalnom frekvencijom”, saopštila je crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista i ocijenila da je žalosno da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

“Šešelj je u ponedjeljak, u Jutarnjem programu Televizije Happy, izgovorio skandalozne prijetnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića da je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama”, navodi se u saopštenju DPS-a.

“Ja upozoravam Milu Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva”, izjavio je Šešelj.

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, “svoj rejting bilduju primitivizmom”.

“Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja”, dodali su.

Ta partija navodi i da je historičar Čedomir Antić na istoj televiziji pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu.

“Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije”, poručuju iz DPS-a, prenose podgoričke Vijesti.

Od 13. minute možete čuti prijetnje.