Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sin Aleksandra Vučića u društvu kriminalaca navijao za Srbiju

Danilo-Vucic-sa-navijacima

KRIK – Mreža za istraživanje kriminala i korupcije u Srbiji objavila je kako je sin Aleksandra Vučića u Rusiji navijao u društvu kriminalaca.

Kako navode, novinari su među ljudima kojima je bio okružen prepoznali članove ekipe likvidiranog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Fotografija koja je screenshot s neke televizije pojavila se na društvenim mrežama, no novinari KRIK-a našli su još jednu na kojoj se vidi Danilo Vučić s istim ljudima, a koju je objavila agencija Associated Press. Tvrde kako Vučić navija zajedno s trojkom koja je bila u ekipi Aleksandra Stankovića. Svi su obučeni u iste majice s iscrtanim Kosovom i natpisom “Nema predaje”.

Ko su ljudi uz mladog Vučića?

Kako piše Krik, na fotografiji se uz Vučića nalaze Aleksandar Vidojević, član skupštine fudbalskog kluba Partizana kao predstavnik navijača koji je danas jedan od utjecajnijih u ekipi koju nakon Stankovićevog ubistva predvodi njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Zatim Boris Karapandžić, osuđivan zbog trgovine drogom, držanja oružja, kao i demoliranja kafića “Holivud” u vlasništvu bivšeg vođe navijača Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013. A prvi s lijeve strane s rukama u zraku je Nemanja Srećković kojega su novinari KRIK-a prepoznali po tetovaži s likom Aleksandra Stankovića. Srećković je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016, a nije poznato je li protiv njega vođen ikakav postupak.

Aleksandar Stanković ili Sale Mutavi ubijen je prije dvije godine nedaleko od Centralnog zatvora u Beogradu. Na BMW u kojemu je bio ispaljen je rafal iz automatskog oružja. Sale Mutavi je ranije u aprilu te godine napao dva pripadnika osiguranja direktora FK Partizana, a tri godine prije je osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Vučić: Moj sin nije ništa učinio

“Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona eura bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis-klasom do New Yorka i kartu plaćaju 5.000 eura. Nemojte njegove slike tražiti, imam ja svoje slike mnogo gore… Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim tvornice, jer radim šest puta više nego moji prethodnici”, rekao je Vučić medijima pitajući se zašto se vodi hajka na njega.