Globus

Sipali ljudima drogu u piće, pa ih pljačkali i silovali

26/07/2017

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su B.B. (1979) i A.G. (1980) osumnjičene da su izvršili više krivičnih dijela razbojništva, teške krađe i prevare u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, postoje osnovi sumnje da su se javljali na oglase za izdavanje stanova i bračne ponude i nakon dogovaranja oko uslova iznajmljivanja stana ili sklapanja poznanstva, i potom sipali u piće oštećenima, koristeći njihovu nepažnju, omamljujuća sredstva od kojih su gubili svijest.

Nakon toga, vršili su premetačinu i uzimali iz stanova novac, nakit i druge vrijedne predmete, i skidali prstenje, minđuše i ogrlice sa oštećenih.

B.B. se takođe tereti i da je nakon omamljivanja jedne od oštećenih, iskoristivši njenu nemoć, izvršio i krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

Po nalogu tužioca, B.B. i A.G. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Sumnja se da ima više oštećenih nego što je dosadašnjim radom utvrđeno i policija ih poziva da se, ukoliko prepoznaju osumnjičene na fotografijama, jave Policijskoj upravi za grad Beograd.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.