Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjongjang zvecka oružjem

Sjeverna Koreja rano jutros ispalila nove projektile

koreja

Nova lansiranja obavljena su u oblasti Vonsan, na istočnoj obali Sjeverne Koreje, odakle su projektili ispaljeni i prošle sedmice, saopštio je južnokorejski Generalštab

Sjeverna Koreja ispalila je rano jutros dvije rakete kratkog dometa, saopštila je vojska Južne Koreje, samo nekoliko dana nakon lansiranja dva slična projektila radi vršenja pritiska na Seul i SAD da odustanu od predstojećih vojnih vježbi.

Nova lansiranja obavljena su u oblasti Vonsan, na istočnoj obali Sjeverne Koreje, odakle su projektili ispaljeni i prošle sedmice, saopštio je južnokorejski Generalštab.

U saopštenju se dodaje da vojska prati situaciju zbog mogućih dodatnih ispaljivanja.

Generalštab je objavio da je Pjongjang lansirao balističke rakete koje su letjele oko 250 kilometara i da su slične onima koje su ispaljene prošle sedmice.

Lansiranja koja su obavljena 25. jula bila su prva koje je Sjeverna Koreja izvršila od kada se njen lider Kim DŽong Un sastao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom 30. juna, kada je dogovoreno da se obnove obustavljeni pregovori o nuklearnom pitanju.

Ministar spoljnih poslova Južne Koreje Kang Kjung Vha rekla je novinarima da Pjongjang ne doprinosi smirivanju vojnih tenzija niti nastavku razgovora i pozvala Sjever da prekine ovakva lansiranja.