Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 10. marta

Sjeverna Makedonija uvodi policijski sat

skoplje (1)

Ova mjera ce uticati na stabilizaciju statističkih podataka, rekao je Zaev

U Sjevernoj Makedoniji 10. marta u 22 sata počinje policijski sat koji se uvodi kao mjera protiv širenja korona virusa, saopštio je premijer zemlje Zoran Zaev.

Policijski sat će trajati do 5 sati ujutro svakog dana do 22. marta.

“Izdate su instrukcije o pojačanim kontrolama sa konačnim ciljem sprečavanje širenja zaraze. Država treba nastaviti da ekonomski živi, a istovremeno da umirimo najveći dio građana koji su društveno aktivni. To su mladi ljudi, koji su najveći prenosioci zaraze, jer ponekad oni i ne znaju da su zaraženi. Ova mjera ce uticati na stabilizaciju statističkih podataka”, rekao je Zaev.

Ministar zdravstva Venko Filipče je obrazložio da je zahtjev za policijski sat došao zbog nepoštovanja dijela mjera uvedenih zbog širenja korona virusa, naročito skupova nakon 22 sata i nedozvoljenih grupisanja.

U posljednjih nekoliko dana procenat novozaraženih u Sjevernoj Makedoniji skočio je na preko 20 odsto od ukupno testiranih.

Do sada je u ovoj zemlji registrovano više od 107.000 pozitivnih na korona virus, a od posljedica COVID-19 je umrlo 3.200 osoba.