Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Školski autobus vukao djevojčicu po cesti

74696

Učenicu osnovne škole Wilkerson u Kentuckyju školski autobus vukao je najmanje 30 metara, a uznemirujuće prizore snimila je nadzorna kamera.

Neimenovana djevojčica, koja ima pet ili šest godina, išla je iz škole i htjela ući u školski autobus kada je njen ruksak zapeo u vratima, kazao je policijski glasnogovornik Dwight Mitchell za NBC.

Policija tvrdi da ju je autobus vukao po cesti 30-ak metara, ali svjedoci su udaljenost opisali većom od nogometnog terena, te su kazali da je vozač autobusa stao tek kad je drugi vozač automobila primijetio kako autobus vuče djevojčicu.

– Vidio sam automobil kako je projurio ulicom. A onda shvatio da je ubrzavao kako bi zaustavio autobus – kazao je mještanin Esther Karschner.

On i drugi ljudi koji su bili u blizini potrčali su kako bi pomogli djevojčici, koja je s povredama prevezena u dječju bolnicu Kosair, ali očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

– Bila je prisebna i govorila kako želi vidjeti svoju mamu – kazao je Karschner. Nadzorna kamera koja je snimila nesretni događaj je postavljena na kući Toma Carmana koji je kazao kako je u šoku jer vozač autobusa vidio da su djevojčicu prikliještila vrata. – Nisam mogao vjerovati. Odskakivala je lupajući u vrata i pod… izgledalo je strašno – kazao je.