Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija

Slobodan pred sinom ubio suprugu bejzbol palicom

zvezdana

Hladnokrvno je objasnio okolnosti koje su ga dovele do toga da suprugu ubije bejzbol palicom

Američki mediji već danima izvještavaju o stravičnom ubojstvu koje je prošlog petka počinio Slobodan Miljuš, 37-godišnji Srbin iz Hrvatske s prebivalištem u Las Vegasu.

Naime, Miljuš je bejzbolskom palicom hladnokrvno zatukao svoju suprugu Zvezdanu Bencun koja je odmah podlegla povredama.

Da stvar bude gora, zločinu je svjedočio njihov 13-godišnji sin koji je u kući zatekao oca kako krvav sjedi pored majke, pa je otrčao do obližnje benzinske postaje i pozvao policiju. Kad je policija stigla u kuću supružnika zatekli su užasavajući prizor, a Miljuš je uhićen.

“Da, ubio sam je, nisam sretan, ali se ni ne kajem zbog toga. Postoji puno razloga zašto sam to uradio. Zvezdana nikada nije bila kod kuće, nije se brinula za djecu, sve sam radio ja i kućanske poslove i kuhao.”

Usto, da njen otac nije gurao nos u naš brak do ovoga nikad ne bi došlo. Morao sam mu se osvetiti, kada bude gledao vijesti, znat će i zbog čega”, izjavio je Slobodan Miljuš putem video-linka u razgovoru s novinarkom TV postaje FOX5.

Hladnokrvno je objasnio okolnosti koje su ga dovele do toga da suprugu ubije bejzbol palicom. Već na prvo pitanje novinarke da li je ubio, hladnokrvno je odgovorio da jest, bez trunke žaljenja i u istom tonu nastavio dalje razgovor.

Emocije je pokazao jedino kad ga je novinarka pitala je li zabrinut za svog 13-godišnjeg sina koji ga je zatekao neposredno nakon zvjerskog premlaćivanja majke, kada su mu krenule suze.

“Zabrinut sam za njega. Volio bih da to nije vidio. Sada će rasti bez svog oca”, kazao je Slobodan. Kada ga je pitala je li riječ o osveti obitelji Zvezdane, odgovorio je kako to nije bila osveta porodici već njenom ocu, ne želeći da govori o detaljima sukoba.

Nakon što je Zvezdanina sestra čula izjave Slobodana o ocu, za FOX5 je kazala kako je Slobodan lažljivi monstrum te da je njihov otac dobar čovjek koji je uvijek pomagao sestri i mužu u njihovom zajedničkom životu.

Riječi o Slobodanu nije birala ni majka ubijene Zvezdane -“radila je dva posla da prehrani obitelj, dok je on bio vozač kamiona stalno na putu. Pritom se stalno ku**ao i radio mnoge loše stvari dok je Zvezdana djecu odgajala sama. Željela je razvod od njega, a on je prema njoj postajao sve gori. Nije mogao prihvatiti da će ga ostaviti i zato je ubio.”

Povodom tragedije javio se i Zvezdanin prijatelji i kolega s posla Jeremiah Hilton s kojim je posljednje dvije godine radila kao agent za prodaju automobila u salonu Acure – “vjerujem kako je Zvezdana željela biti što dalje od njega, znam da je pokrenula postupak za razvod, a koliko joj je bilo teško u braku govori i činjenica da je ponekad dovodila i djecu na posao.

U izvještaju policije stoje detalji koje je Miljuš ispričao njima. Izjavio je kako ga je Zvezdana varala i da je dostigao točku kad to više nije mogao trpjeti. Rekao im je i kako je nakon što su sinovi otišli u školu, otišao u obližnju trgovinu kupiti bejzbolsku palicu, kuhinjski nož i ljepljivu traku.

Zatim je rekao i da je otišao u drugu trgovinu kupiti votku i Red Bull. U izvještaju piše da je Miljuš nakon što je sve popio, otišao u spavaću sobu i tri puta udario Zvezdanu po glavi i smrskao joj lubanju dok je ležala u krevetu.

Navodno je detektivima rekao kako je namjeravao počiniti samoubojstvo, ali da nije skupio snagu za to javlja 13 Action News.