skandal

Osvanuo video “potkivanja” Milana Tegeltije: “Nermine, sjedi…”

tegeltija

Prvi kontakt Alešević je imao sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom, koji je imao direktnu vezu prema Tegeltiji

Nermin Alešević godinama ima problem sa Općinskim sudom u Velikoj Kladuši koji je izdavao duple ZK izvatke za imovinu koju je on koristio, a na osnovu tih izvadaka, direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić i biznismen iz Ključa Amir Avdić su dobili kredit od Bobar banke u iznosu od oko dva miliona maraka.

Alešević je slučaj prijavio SIPA-i, a ova policijska Agencija je podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Terzića i Avdića.

Onda se naprasno umiješalo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je “pronašlo nadležnost” za ovaj predmet, iako je kriminal bio na području Unsko-sanskog kantona. Kako dvije godine ništa nije poduzeto na osnovu izvještaja SIPA-e, Alešević je pomoć odlučio zatražiti od čelnika VSTV-a.

Prvi kontakt je imao sa inspektorom SIPA-e Markom Pandžom, koji je imao direktnu vezu prema Tegeltiji.

Šef VSTV-a uporno negira bilo kakve nečasne i kriminalne radnje, no sada se pojavio i video njegovog sastanka sa Aleševićem, u kojem mu Tegeltija daje uputu šta treba da uradi. U istom video zapisu koji je objavio Žurnal.info inspektor SIPA-e objašnjava Aleševiću kako i na koji način treba da “potkuje” Tegeltiju ako je to naumio…