Globus

dogovor dviju država

Slovenija i Mađarska ukinule restrikcije na granici

28/05/2020

Kako navodi slovenačko ministarstvo, s današnjim danom su sve mjere ograničenja prijelaza granice uvedene zbog covida-19 ukinute na četiri granična prijelaza koja su i do sada bila otvorena, ali ne za sve putnike

Slovenija i Mađarska dogovorile su se da s današnjim danom međusobno ukinu dosadašnja ograničenja pri prijelazu granice, objavilo je u četvrtak popodne na Twitteru slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Riječ je o recipročnom dogovoru kojim se ukidaju dosadašnje restrikcije u režimu prijelaza granice za državljane obiju država, kakav je Slovenije prije toga već postigla s Hrvatskom. Takav dogovor omogućilo je dobro epidemiološko stanje u Sloveniji i Mađarskoj, uz prethodno uspješno diplomatsko usklađivanje, navelo je slovenačko ministarstvo vanjskih poslova nakon što su o odnosima dviju država u svjetlu krize izazvane pandemijom, ali i o pitanjima manjina, ilegalnim migracijama i drugim temama u mjestu Duga Vas blizu slovensko-mađarske granice razgovarali šefovi dviju diplomacija Peter Szijjarto i Anže Logar.

Kako navodi slovenačko ministarstvo, s današnjim danom su sve mjere ograničenja prijelaza granice uvedene zbog covida-19 ukinute na četiri granična prijelaza koja su i do sada bila otvorena, ali ne za sve putnike, prenosi Hina.

Riječ je o graničnim prijelazima Hodoš-Bajansenye, Dolga vas-Redics, Pince (autocesta)-Torniyszentmiklos (Orszagut) i Pince (lokalna cesta)-Torniyszentmiklos (Helyi ut).

Ostali prijelazi koji su zbog epidemije bili privremeno zatvoreni prema najavama trebali bi opet početi raditi u utorak sljedeće sedmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.