632 novozaraženih

Slovenija opet s rastom epidemije: “Ako se to nastavi, država će opet biti pred zatvaranjem”

slovenija

Slovenska vlada je objavila da je do sada u potpunosti vakcinisano 50,5 posto stanovništva

U Sloveniji je u zadnja 24 sata umrlo troje oboljelih od covida-19, a zabilježene su 632 nove zaraze, uz visoki udjel od 27,8 posto pozitivnih testova, objavila je u nedjelju slovenska vlada, a nadležni upozoravaju da se epidemiološka situacija opet pogoršava.

Kako je u izjavi za medije izjavio Milan Krek, ravnatelj nacionalnog Instituta za javno zdravlje, trend smirivanja epidemije su okrenuo, opet se bilježi više dnevnih zaraza i očekuje se daljnji rast, a s time i porast pritiska na bolnice.

“Ako se to nastavi, država će opet biti pred zatvaranjem”, kazao je Krek, dodavši da to nitko ne želi i da bi se svi trebali držati propisanih mjera i nositi zaštitne maske, pri čemu je kao najveći rizik naveo velik broj zaraza u sredstvima javnog prijevoza.

Za sada se ipak ne predviđaju nove restrikcije, kazala je za medije infektologinja Bojana Beović, članica stručne skupine za covid-19 pri ministarstvu zdravstva.

Kako je objavilo ministarstvo zdravstva, u zadnja 24 sata s 2274 testiranja potvrđena su 632 nova slučaja, uz udio pozitivnih testova 27,8 posto.

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu porastao je na 953, a 14-dnevna incidencija na 582 slučaja.

U bolnicama je trenutno 411 oboljelih, 122 među njima su na intenzivnim odjelima, po podacima ministarstva zdravstva.

Slovenska vlada je objavila da je do sada u potpunosti vakcinisano 50,5 posto stanovništva, prenijela je Hina.