Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dehidrirani i uplašeni

Slovenska policija u kamionu iz BiH pronašla 13 migranata

slo-kam 2 (1)

Nekima od otkrivenih migranata je bila potrebna medicinska pomoć nakon što su u utorak pronađeni tokom rutinske provjere na granici s Hrvatskom, objavila je u srijedu policija u Novom Mestu

Policija u Sloveniji otkrila je 13 migranata iz Iraka, uključujući dvoje djece, skrivenih u teretnom dijelu kamiona, koji su bili u lošem stanju usljed dehidracije i nedostatka kisika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nekima od otkrivenih migranata je bila potrebna medicinska pomoć nakon što su u utorak pronađeni tokom rutinske provjere na granici s Hrvatskom, objavila je u srijedu policija u Novom Mestu.

“Grupa je nekoliko sati putovala iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u tajnom pretincu unutar kamiona bosanskih registarskih tablica”, navodi se u policijskom saopćenju.

Migranti su bili dehidrirani i uplašeni, a neki su već gubili svijest. Ukazana im je prva pomoć, a dvije osobe su morale biti prebačene u obližnju bolnicu.

Iz policije je navedeno da su djeca u kamionu imala 11 i šest godina. Policija je privela vozača kamiona i još jednu osobu koja je također bila u kamionu.