Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Službenik Pentagona osumnjičen za ubistvo policajke i supruge

Ronald Williams Hamilton

Aktivni pripadnik američke vojske, službenik Pentagona, uhapšen je zbog ubistva policajke i još jedne osobe u saveznoj državi Virginia, saopćile su američke vlasti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronald Williams Hamilton (32) zadržan je u pritvoru u okrugu Prince William zbog optužbi da je u petak ubio policajsku Ashley Guindon, i to njenog prvog radnog dana u službi.

Ashleyjina je patrola, u kojoj je bilo još dvoje njenih kolega, u kasnim poslijepodnevnim satima upućena u Woodbridge, dvadesetak kilometara južno od američkog glavnog grada Washingtona, odakle je stigla dojava o porodičnom nasilju.

Na njih je po dolasku na mjesto događaja, vatru otvorio neimenovani muškarac, za kojeg vlasti sada tvrde da je narednik kojeg je odredio Pentagon. On je upucao sve policajce iz patrole, od kojih su dvoje ranjeni, dok je Guindon preminula u bolnici.

Prije toga, napadač iz vatrenog oružja otvorio vatru i na svoju suprugu Crystal Hamilton (29), koja je preminula na licu mjesta. Iz policije tvrde da je u vrijeme pucnjave u kući bio njihov 11-godišnji sin za koga je brigu preuzela rodbina.

Kako prenose američki mediji, policajska Ashley Guindon je diplomirala aeronautiku, a magistrirala forenziku da bi zatim šest godina provela u marincima. Nakon toga se odlučila za policijsku karijeru, koja je prekinuta prije nego što je počela.