Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smijenjeni šef kabineta Bijele kuće: Trump je želio da odstupim

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump congratulates White House Chief of Staff Reince Priebus during a swearing in ceremony for senior staff at the White House in Washington, DC

Bivši šef kabineta Bijele kuće Reince Prebius izjavio je kako je sa pozicije odstupio jer to od njega tražio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je u petak smijenio šefa kabineta Bijele kuće Reincea Priebusa i umjesto njega imenovao ministra unutašnjih poslova generala Johna Kellyja.

Nakon što je Trump putem Twittera objavio da je na mjesto šefa kabineta postavio Kellyja, Priebus je u izjavi za CNN kazao: “Predsjednik je želio ići jednim drugim putem i ja sam ga u tome podržao”.

Za Kellyja koji je postavljen na njegovo mjesto, istakao je, kako je to dobar izbor, te dodao: “Zajedno ćemo raditi na jednom prelaznom porcesu. Ne radi se o tome da tu postoji mržnja. Smatram da je to dobro za predsjednika”.

Priebus je podsjetio kako su se i ranije razilazili u mišljenju sa Trumpom, te poručio kako predsjednik ima vrlo jak politički instinkt.

“Zelim iskazati zadvoljstvo zbog imenovanja generala John F. Kellya na mjesto šefa kabineta Bijele kuće. Također, se želim zahvaliti Reinceu Priebusu na služenju ovoj zemlji. Mnogo toga smo uradili zajedno i ponosan sam na njega”, napisao je Trump na Twitteru.