Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrt mladića koji se objesio zbog siromaštva potresla regiju

sasa

Na obali Tise kod Mola u Srbiji u utorak kasno popodne pronađeno je beživotno tijelo Stefana Simića (18).

Stravičan prizor mladića koji je visio obješen na grani topole šokirao je njegove drugove nakon dvodnevne potrage. Stefan je nestao u nedjelju po podne kad se sa jednim drugom zaputio ka obali Tise. Zabrinuta što ga dugo nema, Stefanova majka Marija ga je iste večeri bezuspješno tražila, a sutradan je policiji u Adi prijavila njegov nestanak, piše Kurir.

U opsežnu potragu uključili su se Stefanovi drugovi. Oni su ga na kraju i pronašli. Očiju presahlih od suza, Marija još ne može da se pomiri sa strašnom istinom:

Stefanova majka Marija (Foto: Kurir)

Stefanova majka Marija (Foto: Kurir)

– Čekala sam ga cijele noći. Mislila sam da je otišao kod druga koji se vratio sa odmora i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Sutradan sam ga potražila kod drugara. Prijavila sam njegov nestanak policiji. Mog Stefana je tražila policija, ali i njegovi drugovi. Na kraju ga je njegov najbolji drug Bojan Mitrović pronašao obješenog – teškom mukom, gorko jecajući pričala je majka Marija.

Neutješna žena priznaje da je sa sinom skromno živjela u njihovoj kućici u Molu:

– Suprug je preminuo prije više od deset godina. Starija kćerka udala se u Bečeju. Uvjerena sam da je moj sin ruku na sebe digao samo zbog nemaštine koja nas je godinama pratila. Bez struje smo živjeli 18 godina. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuhare u Bečeju. Nismo imali novac za mjesečnu autobusku kartu – neutješno je grcala Marija.

Priča da je na sve strane molila za pomoć, ali su svi bili gluhi i slijepi na njihove muke:

– Zato je bio prinuđen da prekine školovanje. Stefan je namjeravao da ove godine nastavi školovanje, ali evo šta se desilo. Nije, sirotan, više mogao da podnese ovakav život. On se rodio u mraku, a u mraku je i skončao. A samo mu je trebala mjesečna autobuska karta… – pričala je kroz suze Marija.

Mjesto gdje se objesio (Foto: Kurir)

Mjesto gdje se objesio (Foto: Kurir)

Ona još iz sjećanja ne može da izbriše trenutak kad je čula strašnu vijest:

– Otac njegovog najboljeg druga javio mi je da su našli Stefana. Kad mi je rečeno da nije živ, odjurila sam na mjesto gdje su ga našli, ali mi nisu dali da priđem. U tom metežu sam čula da se udavio. To mi je bilo čudno jer je Stefan bio dobar plivač. Tada mi je jedan policajac rekao pravu istinu – teškom mukom govorila je Marija.

Stefan je jučer sahranjen uz pjesmu tamburaša koji su ispred kapele zasvirali “Tiho noći”.