Globus

Stanje na putevima

Snijeg stvara probleme vozačima, na ovim dionicama je najteža situacija

08/01/2021

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav

U višim planinskim predjelima jutros pada snijeg i zadržava se na kolovozu. Posebno se upozorava na dionice preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje-Bugojno, Glamoč-Livno-Kupres-Tomislavgrad, Olovo-Semizovac i Pale-Goražde- Foča- Trnovo.

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta Stupari-Živinice (u mjestu Đurđevik), zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07.00 do 19.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.