Alpe

Snijeg sve bliži Balkanu, pogledajte kako pada u Austriji i Italiji (VIDEO)

snijeg

U Austriji i Italiji u petak je pao snijeg

U zemljama regije se tokom noći i za vikend očekuje prvi snijeg na planinskim vrhovima.

U Austriji i Italiji u petak je pao snijeg, javljaju mediji.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i videoprilozi sa autoputeva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada snijeg.

Snijeg je počeo padati u italijanskim, ali i u dijelu austrijskih Alpa. Snijeg se vidi na brojnim web kamerama.

I u regiji se tokom noći i za vikend očekuje prvi snijeg na planinskim vrhovima, a kako pišu mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku, prenosi Tanjug.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i snijeg.

Promjena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok je u Zagorju padao grad. Za vikend će na kopnu biti promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, a uslijedit će i osjetan pad temperature.

Snijeg u Sloveniji

Najviša poslijepodnevna temperatura zraka do srijede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predjelima samo oko četiri stepena.

U Crnoj Gori sutra će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično se očekuje kiša ili pljusak i grmljavina, češće u južnim i centralnim predijelima.

I u Sloveniji se očekuje da će snijeg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura bit će oko dva stepena na sjeverozapadu, do 13 na moru.