SHOWbuzz

Heather Locklear

Bila je najbolje plaćena TV glumica, a sada se opija i puni crnu hroniku

26/09/2020

Prošla su vremena kad je ova plavuša u medije dospijevala zahvaljujući ulogama

Američka glumica Heather Locklear napunila je 59 godina. No, nije na društvenim mrežama objavljivala fotografije slavlja ni poklone ni zahvale čestitarima. Odlučila je, čini se, rođendan proslaviti tiho i u najužem porodičnom krugu.

S obzirom na to da je iza nje poprilično teška godina, ili bolje rečeno teške godine, ne čudi što Heather ne želi pompu za rođendan.

Prošla su vremena kad je ta krhka plavooka plavuša u medije dospijevala zahvaljujući ulogama ili u nekim lijepim prilikama.

Danas su to više priče za crnu hroniku i žute medije.

Nije stvar tomu tome da je Heather ostarjela i fizički propala (iako je situaciju pokušala popraviti botoksom, što joj baš i nije uspjelo) te da gotovo nema ni traga onoj ljepotici za kojom su patile generacije tinejdžera i onih malo starijih gledajući je u “Dinastiji” i “T. J. Hooker”, “Melrose Placeu”, “Svim gradonačelnikovim ljudima”… Uništio je alkohol i neprestane bitke sa svojim demonima.

Od 2008. godine, kratko nakon što joj je propao drugi brak, a karijera počela šepati, Locklear se bori s anksioznošću i depresijom i više je puta tražila pomoć psihijatra. Iste te godine prvi je put uhićena zbog vožnje pod uticajem opojnih sredstava, lijekova na recept.

Zatim je 2010. godine udarila automobilom u saobraćajnji znak pa pobjegla s mjesta nesreće i zaradila prekršajnu prijavu. Dvije godine kasnije prevezena je u bolnicu nakon što joj je pozlilo zbog miješanja lijekova i alkohola i sumnje na pokušaj samoubistva. Opet je bila hospitalizirana.

U proteklih pet godina pak tri je puta bila na odvikavanju od alkohola – posljednji put nakon što je krajem 2019. završila na psihijatriji. Tada je u objavama na društvenim mrežama pisala da se “prepušta u božje ruke”.

Alkohol očito (a prema nekim izvorima i opijati) iz Heather izvlače ono najgore. Kad popije, glumica postane nasilna jer je prije nekoliko godina bila uhapšena kad je pijana napala i gušila svoju majku Dianu. Također, prije dvije godine dva puta su je uhitili zbog vožnje pod uticajem alkohola i svađe s policajcima. I tada je sud odredio da mora na liječenje od alkohola.

U februaru 2018. godine završila je u pritvoru kad se napila, posvađala s dečkom Chrissom Heiserom pa su se potukli i na kraju ga je ona izbacila iz kuće. Kad su se policajci pojavili, i njih je udarala nogama. Iste godine u junu opet je prevezena u bolnicu, na psihijatriju, jer je, navodno, prijetila da će se ubiti.

Ona i Chriss su se pomirili, a uz kćer Avu (22) on joj je najveća podrška u pokušajima da vrati život u normalu. S Chrissom Heisserom, kojeg poznaje još iz srednje škole, u vezi je pet godina, a iza nje su dva braka – s bubnjarem Tommyjem Leejem i gitaristom Richom Samborom s kojim je dobila jedino svoje dijete, Avu.

Privatni problemi odrazili su se i na posao. U posljednjih deset, petnaest godina pojavljivala se uglavnom u epizodnim ulogama u raznim serijama i sitcomima, poput “Nekih novih imigranata”, “Franklin i Bash”, “Ludnice u Clevelandu” te filmova B produkcije… Nekad jedna od najbolje plaćenih televizijskih glumica, koja je od glume i modelinga stekla bogatstvo koje se danas procjenjuje na 25 miliona dolara, nije više poželjna saradnica i teško može birati što će raditi.

To se može naslutiti i po njezinu sljedećem projektu. Uskoro bi, naime, trebalo početi snimanje horora “Zombie Brothel” u režiji glumca, producenta i “tjelohranitelja slavnih” Marka Behara, a uz nju bi se u filmu trebao pojaviti i bivši bokserski šampion Floyd Mayweather Jr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.