Globus

autocesta a6 kritična

Snijeg zatrpao hrvatske autoputeve, desilo se nekoliko saobraćajnih nesreća

14/03/2021

Vozači se pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uslovima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te poštuju saobraćajne propise i ograničenja

Zbog snijega koji pada u Gorskom kotaru došlo je do više saobraćajnih nesreća na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog čega je otežan promet, pišu hrvatski mediji.

Kolona vozila na autocesti A6 između čvora Delnice i čvora Ravna Gora duga je oko 2 km.

Vozači se pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode trenutnim uslovima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te poštuju saobraćajne propise i ograničenja.

Kiša i mokri kolnici, a ponegdje i veća količina vode na kolniku, usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice otvorena je samo za osobna vozila, a Krčki most zatvoren je za I. skupinu vozila – motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1.9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.