Snimala se za volanom pa izazvala udes u kojem joj je poginula sestra

nesreca

Uhapšena je 18-godišnjakinja iz Kalifornije jer je osumnjičena da je kriva za nesreću u kojoj je poginula njezina 14-godišnja sestra. Obdulia Sanchez snimala je samu sebe za volanom i uživo prenosila na Instagramu kako pjeva, a onda je izgubila kontrolu nad vozilom, što je uzrokovalo nesreću.

Automobil je pri velikoj brzini počeo kliziti iz jedne trake u drugu, probio je sigurnosnu ogradu, odletio na livadu pokraj ceste i tamo se prevrnuo. Video koji je bio u prijenosu uživo i dalje je snimao, vidjelo se i čulo Obduliju kako prilazi svojoj teško povrijeđenoj 14-godišnjoj sestri Jacqueline Sanchez Estradi.

Snimak je Instagram uklonio nakon nekoliko sati, no na njoj se moglo čuti Obduliju kako u panici prilazi sestri i moli je da se probudi: – Jacqueline, molim te probudi se. J****, ubila sam svoju sestru? Znam da idem doživotno u zatvor – buncala je Obdulia.

U istoj nesreći teško je ozlijeđena još jedna 14-godišnjakinja. Sky News javlja da je 18-godišnjakinja sad u pritvoru, a braniti se može sa slobode ako uplati 300 hiljada dolara kaucije.

https://www.youtube.com/watch?v=Kl_bIaGNmdw

Policija je utvrdila da je bila pod utjecajem određenih opijata, zasad je terete da je takva uzrokovala tešku prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, a u utvrđivanju svih okolnosti koriste i snimku koju im je Instagram ustupio kao dokaz.