Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNS traži ponovno prebrojavanje glasova

sns_vucic

Srpska napredna stranka uputila je danas zvaničan zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova građana na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila, javlja Anadolu Agency.

Kako je navedeno u saopštenju SNS-a, stranka je formirala Pravni tim, koji je nadležnim institucijama uputio zvaničan zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova građana na izborima 24. aprila, što je učinjeno zbog očiglednih zloupotreba, određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana.

U daljem tekstu saopštenja, SNS je podsetio da je i tokom izbornog dana upozoravao “da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svjesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama”.

Sve je to činjeno, prema njihovim riječima, kako bi se onemogućili građani da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati.

“Srpska napredna stranka poručuje da neće dozvoliti da bilo koja politička partija, na bilo koji način, krši izbornu volju građana, koja mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni”, navedeno je u saopštenju SNS-a.