Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački ministar zdravstva

Spahn: Udvostručen broj covid pacijenata u bolnicama u Njemačkoj

Health Minister Spahn Visits Hospital During The Coronavirus Pandemic
MOERS, GERMANY - AUGUST 28: German Health Minister Jens Spahn puts on a face mask before visiting a tent used for coronavirus testing at the Bethanien hospital on August 28, 2020 in Moers, Germany. Germany is wrestling with a sharp upswing in coronavirus infection rates that authorities attribute to vacationers returning from trips abroad. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)

Njemačka agencija za kontrolu bolesti prijavila je preko 21.500 zaraženih slučajeva u zemlji proteklog dana i 166 smrtnih slučajeva

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn upozorio je na teška vremena koja slijede, osim ako zemlja ne prekine rast sve većeg broja slučajeva koronavirusa.

Spahn je rekao u petak zastupnicima u Parlamentu da je “situacija ozbiljna”, napominjući da se broj pacijenata s COVID-19 koji se liječe na jedinicama intenzivne njege u zemlji udvostručio u posljednjih 10 dana, prenio je ABC News.

– Zasada se zdravstveni sistem može nositi s tim. Ali udvostručavanje broja zaraženih svakih 10 dana nešto je s čim se ni najbolji zdravstveni sistem na svijetu dugoročno ne može nositi – rekao je on.

Njemačka agencija za kontrolu bolesti prijavila je preko 21.500 zaraženih slučajeva u zemlji proteklog dana i 166 smrtnih slučajeva.

Laboratoriji u Njemačkoj također upozoravaju da su preopterećeni i traže strože kriterije za ljudi koji se mogu testirati.