Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spalili živu 16-godišnjakinju: Urlikala je od bolova dok nije preminula

spaljivanje-gvatem112345

U jednom selu na jugu Gvatemale svjetina je linčovala 16-godišnju djevojku za koju su bili uvjereni da je s još nekoliko osoba odgovorna za ubistvo 68-godišnjeg taksista Carlosa Enriquea Gonzáleza Noriege.

spaljivanje-gvatem2Na internetu se proširila zastrašujuća snimka brutalnog ubistva, na kojoj se vidi kako veći broj ljudi divljački premlaćuje tinejdžerku da bi je u konačnici živu spalili. Djevojka je urlikala od bolova sve dok nije preminula.

Kako prenosi Independent, koji se poziva na gvatemalske medije, djevojku je svjetina optužila za bustvo taksiste. Tvrde da je bila dio grupe napadača koja se razbježala, ali 16-godišnjakinju su ulovili i odmah je napali.

Ono što je posebno jezivo na snimci, koja je toliko uznemirujuća da nije za objavu, jesu djeca i starije žene koji stoje i promatraju grupu muškaraca kako im pred očima lišavaju života djevojku.

Policija je na mjesto događaja stigla nakon što je djevojka već skončala, a dosad je nisu uspjeli identificirati. Linčovanje je zgrozilo Gvatemalu, a tamošnji korisnici društvenih mreža svoje zaprepaštenje su izrazili objavama statusa na Facebooku i Twitteru.