potvrdio njegov advokat

Splitski trostruki ubica u izolaciji: “To tako mora biti zbog dva razloga”

FILIP-ZAVADLAV

To znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima

Trostruki splitski ubica Filip Zavadlav je u zatvorskoj bolnici u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici. Tamo je doveden još u utorak navečer, a kako se saznaje, nalazi se u izolaciji.

To znači da nema kontakt s drugim pritvorenicima i zatvorenicima.

“To je zasigurno tačno. To tako mora biti i zbog njegovog psihičkog stanja i zbog sigurnosti. Takva je procedura”, rekao je Indexu njegov advokat Branko Šerić.

Kazao je kako je svog branjenika želio odmah posjetiti, ali da to ipak može učiniti najranije tek u ponedjeljak.

“Nažalost je tako. Posjete su u ponedjeljak i srijedu i ja ga ne mogu posjetiti prije ponedjeljka, iako sam to htio odmah učiniti. To je trebalo i meni i njemu”, rekao nam je Šerić dodajući da će svakako Zavadlava posjetiti u ponedjeljak.

Šerić, koji je pristao braniti Zavadlava na poziv samoorganiziranih grupa podrške osumnjičenom trostrukom ubici, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Naime, pokaže li se da Filip Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu kaznenu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati duže od pet godina. U protivnom, prijeti mu duža zatvorska kazna. Ukratko – moguće je da Filip Zavadlav, koji je kalašnjikovom u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.