Globus

sud u splitu

Zavadlav od sudnice napravio cirkus: Čudno se ponašao i pričao italijanski

30/01/2023
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Za to je prethodno na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 40 godina zatvora, ali je dio presude ukinuo Visoki kazneni sud te je naložio novo suđenje

Filip Zavadlav, koji se danas u Hrvatskoj ponovo trebao izjasniti o optužbama za teško ubistvo trojice muškaraca iz osvete, odlučio je da govori na italijanskom jeziku, zbog čega je ročište odgođeno.

Za to je prethodno na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 40 godina zatvora, ali je dio presude ukinuo Visoki kazneni sud te je naložio novo suđenje.

Ročište u tom suđenju održano je i danas, ali je on na njemu odlučio govoriti italijanski, zbog čega je suđenje pauzirano, da bi sudsko vijeće odlučilo kako će se nastaviti rasprava, piše Dnevnik.hr.

Naknadno je odlučeno da će ročište biti odgođeno do neodređenog datuma dok se ne provede novo psihijatrijsko vještačenje nad njim.

Podsjećamo, Zavadlavu se sudi za ubistva Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Njemu je punomoć otkazao jedan advokat, a još trojica su od suda zatražili da ih razriješi zastupanja po službenoj dužnosti.

Visoki kazneni sud potvrdio je dio presude kojom je Zavadlav osuđen na dvije godine zatvora zbog dovođenja u opasnost života i imovine te jednu godinu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, za što je dobio jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.