Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izdato upozorenje

Sprema li se veliki napad u Moskvi? “Izbjegavajte okupljanja i budite svjesni svog okruženja”

rusija policija moskva
Foto: SOPA Images/SIPA USA/Pixsell

Kremlj tvrdi da odnosi sa Sjedinjenim Državama nikada nisu bili gori i navodi da se Sjedinjene Države bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obavještajnim podacima

Američka ambasada u Rusiji upozorila je američke građane da izbjegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog, kako je navela, izvještaja da ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Ambasada, koja je u više navrata pozivala sve američke građane da odmah napuste Rusiju, nije pružila više detalja o prirodi prijetnje, ali je navela da bi ljudi trebali izbjegavati gužvu i biti svjesni svog okruženja.

– Ambasada prati izvještaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, i američkim građanima treba savjetovati da izbjegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati – navodi se u poruci ambasade na njenoj web stranici.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od kubanske raketne krize 1962. godine, a ruski predsjednik Putin upozorio je da Zapad riskira da izazove nuklearni rat ako pošalje vojnike da se bore u Ukrajini.

Kremlj tvrdi da odnosi sa Sjedinjenim Državama nikada nisu bili gori i navodi da se Sjedinjene Države bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obavještajnim podacima, prenosi Reuters.