Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vapaj iz dohe

Srbi “zarobljeni” na aerodromu u Dohi, Vlada Srbije ne da da se vrate kući?!

doha aerodrom2-2

Grupa građana Srbije koja se nalazi na graničnom prelazu između Slovenije i Hrvatske navodi u snimku koji su poslali N1 da ne mogu dalje jer ih “Hrvatska ne pušta dalje jer im Srbija ne dopušta ulazak”

“Situacija je sljedeća: Nas 34 državaljanina Srbije se trenutno nalazi na aerodromu u Dohi (neki su ovdje duže od 24 sata). Qatar Airways nam je obezbjedio hranu i piće, i potvrdili su nam da je obezbjeđen avion za naš povratak u Srbiju (njihov avion). Ali ono što ih sprječava da polete je dozvola od naše Vlade da avion može sletjeti na aerodrom u Beograd. Tako da mi sada čekamo dozvolu naše Vlade, koja je iz ne znam kog razloga ne daje”, stoji u apelu jednog od 37 državljana Srbije koji su već više od 24 sata ‘zarobljeni’ na aerodromu u Dohi.

“Apelujemo na nadležne organe u Srbiji da daju potrebnu dozvolu za slijetanje aviona kompanije Qatar Airwaysa kako bismo se što prije vratili kući. 37 srpskih i jedan crnogorski državljanin. Među nama ima i strajih ljudi i medicinskih slučajeva koji su ostali bez terapije”, stoji u molbi koja je stigla i do bh. novinara.

Pun autobus sa oko 60 državljana Srbije zarobljen je na granici između Austrije i Mađarske, kako navode, i nemaju informacije o tome kada će moći da se vrate u zemlju, javio je N1 Beograd.

Oni se na granici nalaze već, tvrde, četvrti dan i ponestaju im hrana, voda i lijekovi.

Grupa građana Srbije koja se nalazi na graničnom prelazu između Slovenije i Hrvatske navodi u snimku koji su poslali N1 da ne mogu dalje jer ih “Hrvatska ne pušta dalje jer im Srbija ne dopušta ulazak”.

Oni su naveli da su zvali ambasade u sve tri zemlje.

“Rekli su nam da ne mogu ništa da urade. Druge zemlje puštaju svoje građane da uđu, iako su zatvorile granice, samo Srbija ne pušta”, rekli su.

Oni su naveli i da su na granični prelaz stigli pre zatvaranja granica.

“Nismo bili bezobrazni, nismo napravili grešku, bili smo na ovom prelazu deset sati prije nego što su zatvorene granice”, kažu.