Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija do sada zaustavila 39 teretnih vozila iz Hrvatske

hrvatska-srbija-granica-kamioni1

Pomoćnica načelnika Uprave granične policije Republike Srbije Jelena Vasiljević izjavila je da je do sada zaustavljeno 39 teretnih vozila koji su dolazili s hrvatske strane, jedan vlak i jedan brod, a da zračni promet između Beograda i Zagreba nesmetano funkcionira.

“Tokom ovih mjera, mi smo zaustavili nekih do sada možda 39 teretnih vozila koji su dolazili s hrvatske strane. Kolona na graničnom prijelazu Batrovci trenutno je duga oko 15 kilometara i u njoj je oko 750 kamiona, a od tog broja su oko polovica turski kamioni, 20 posto bugarski, a ostali su mješoviti, možda 10 posto srpski”, rekla je Vasiljević u jutarnjem programu TV Pink, prenio je Tanjug.

“Što se tiče putničkog prometa, nema gužvi. Ja pretpostavljam da su naši građani uplašeni i uopće ne kreću na put preko Batrovaca i Šida”, istaknula je Vasiljević.

Dodala je da gužvi nema ni Horgošu, Kelebiji i Sremskoj Rači, koje najčešće koriste građani Srbije kao alternativu i da se nada da će u narednih nekoliko dana situacija biti riješena.