Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aleksandar vučić

Srbija i naredni vikend u karanteni: “Ne smije biti opuštanja bar još dvije sedmice”

vucic

“Izvjesno je da nećemo mijenjati odluku, zabrana kretanja bit će najvjerovatnije na snazi od petka u 18 do ponedjeljka u 5”, rekao je Vučić

U nastojanju da spriječi širenje zaraze koronavirusom Srbija će imati policijski sat od petka do ponedjeljka još najmanje jedan vikend, najavio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Nakon otvaranja još jedne covid bolnice u beogradskom Vojno-medicinskom centru, Vučić je rekao kako stručnjaci sugeriraju da “ne smije biti opuštanja bar još dvije sedmice”, prenosi Hina.

Premda nije direktno najavljeno, to bi moglo značiti da će Srbija biti u karanteni i tokom prvomajskih praznika, od petka 1. do ponedjeljka 4. maja.

Zabrana kretanja se naročito odnosi na vikende, kada su najveće gužve, rekao je Vučić, navodeći da Srbija u kontroli epidemije danas ima “bolji rezultat zbog dobrih vikenda, posljednje dvije sedmice”.

“Izvjesno je da nećemo mijenjati odluku, zabrana kretanja bit će najvjerovatnije na snazi od petka u 18 do ponedjeljka u 5”, rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, očekuje se da bi za desetak dana mogla početi djelomična obnova zračnog i međugradskog prometa, a poslije 4. maja i javnog gradskog prijevoza, uz obavezu nošenja maski i stroge mjere zaštite, te uz postupno povećanje broja vozila, razmjerno broju ljudi koji se budu vraćali na posao.

Sljedeće sedmice bit će nastavljeno postupno otvaranje trgovina, osim u trgovinskim centrima, a od 4. maja “sve bi trebalo raditi”, rekao je Vučić.