Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za vikend

Srbija ide u “djelimični lockdown”, zatvaraju kafiće, restorane, šoping centre, teretane…

Beograd zbog epidemije proglašava izvanredno stanje na dva tjedna
03.07.2020., Beograd, Srbija - U Beogradu proglaseno izvanredno stanje zbog povecanja broja zarazenih virusom Covid 19. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski epidemiolog Predrag Kon je izjavio da bi dugotrajno zaključavanje bila “teža opcija” za Srbiju i da su donesene mjere “rješenje za sada”

Krizni stožer za suzbijanje epidemije u Srbiji donio je u petak poslijepodne odluku da će za vikend od subote u 12.00 do ponedjeljka u 6.00 biti zatvoreno sve osim cvjećara, prehrambenih radnji, benzinskih pumpi, apoteka i dostava hrane, dok će srednje škole od ponedeljka preći na online nastavu.

U subotu do 12 sati sve će raditi normalno, i trgovinski i ugostiteljski objekti.

Od 12 sati u subotu do 6 sati u ponedjeljak neće raditi kafići, restorani, knjižare, butici, šoping-centri, teretane i slično. U ponedjeljak se sve vraća kao što je bilo.

Srbijanski epidemiolog Predrag Kon je izjavio da bi dugotrajno zaključavanje bila “teža opcija” za Srbiju i da su donesene mjere “rješenje za sada”.

“Zatvaranja su neophodna, ali ne smije sve da se svede na njih, jer se onda vrtimo u krug. Dugotrajno zaključavanje bi bilo teža opcija”, kazao je Kon i dodao da građani Srbije moraju da nastave da se cijepe, prenosi Beta.

Sljedeća sjednica Kriznog stožer zakazana je za utorak.