Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija ne želi u NATO

vucic-dacic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikakvog referenduma o NATO-u neće biti, jer Srbija nije ni izrazila želju da pristupi toj vojnoj alijansi.

“Srbija neće u NATO, već hoće da bude vojno neutralna”, istaknuo je Vučić za RTS, prenosi Tanjug.

Za sporazum koji je nedavno ratificiran u republičkom parlamentu kazao je da nije sporan te kako je riječ o tehničkom sporazumu kojeg su 2006. godine potpisali “veliki rodoljubi koji bi da bace Srbiju u prošlost i koji danas sole pamet”.

“Nismo ništa loše učinili, radili smo najbolje za našu zemlju”, istaknuo je Vučić te dodao kako je krenula histerična kampanja koja treba Srbiju podijeliti, a kojoj će se on suprotstaviti.

“Naša politika je ta da mi volimo Srbiju, poštujemo SAD i Rusiju, idemo u EU, ali volimo Srbiju iznad svega”, istaknuo je Vučić.

Naglasio je da Srbija mora ostati na europskom putu. “Važno nam je uvesti pravila EU, ne samo pristupanje. Važno je da budemo na europskom putu zbog investitora. Oni koji govore da nam nije potreban taj put su neodgovorni. Ne znam koji su to drugi planovi niti alternative. Unatoč dobrom odnosu s Rusijom, nisam spreman žrtvovati europski put Srbije”, kazao je Vučić.