Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krizni štab

Srbija od petka uvodi nove mjere za sve građane koji se vraćaju u zemlju

Blagi porast novozaraženih je posljedica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Na sjednici kriznog štaba, koja je zakazana za ponedjeljak, razmatrat će se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz ovih zemalja, navedeno je u nedjelju iz Ministarstva zdravlja Srbije

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji donio je odluku da bi svi građani Srbije koji borave van zemlje trebalo da se vrate u zemlju do petka u 18 sati, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević apelovala je na sve građane da se do kraja ove nedjelje vrate u zemlju jer će nakon toga imati drugačiji režim za sve koji ulaze u Srbiju.

Podsjetila je da je nova preporuka svih vodećih zdravstvenih organizacija 10 dana karantina po povratku iz zemlje u kojoj je nepovoljna epidemiološka situacija.

Krizni štab za borbu protiv epidemije razmatrat će danas da li da se uvede 10-dnevna obavezna samoizolacija građana koji se vraćaju sa odmora iz Crne Gore i Hrvatske.

“Blagi porast novozaraženih je posljedica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Na sjednici kriznog štaba, koja je zakazana za ponedjeljak, razmatrat će se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz ovih zemalja. Još jednom apelujemo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i da smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju”, navedeno je u nedjelju iz Ministarstva zdravlja Srbije.