Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija uputila BiH protestnu notu zbog napada na Vučića

20 Years Since The Srebrenica Massacre More Victims Buried

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Minitarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog napada u Srebrenici na premijera Aleksandra Vučića, ističući da Srbija očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače i kazne ih po zakonu, javlja Tanjug.

-Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije – navodi se u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije.

Napad na premijera Srbije dogodio se danas tokom komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače, kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste, navodi se u saopćenju Ministarstva, prenosi Tanjug.