Globus

Srbija uputila BiH protestnu notu zbog napada na Vučića

11/07/2015

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Minitarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog napada u Srebrenici na premijera Aleksandra Vučića, ističući da Srbija očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače i kazne ih po zakonu, javlja Tanjug.

-Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojim prisustvom pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regionu, što očekujemo i od ostalih zemalja. Od zvaničnika BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubistva predsjednika Vlade Republike Srbije – navodi se u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije.

Napad na premijera Srbije dogodio se danas tokom komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače, kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste, navodi se u saopćenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.