Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbijanka nožem izbola supruga iz BiH pred očima maloljetne kćeri

italija-napad

Državljanin BiH koji živi u Italiji, u gradu Vicenza, u teškom stanju prevezen je u bolnicu i bori se za život nakon što ga je s više uboda nožem napala i teško ozlijedila njegova supruga porijeklom iz Srbije, prenosi Večernji list.

Italijanski mediji su zgroženi činjenicom da se u trenutku napada sa svojim roditeljima našla i desetogodišnja kćerka koja je doživjela pravi šok nakon što je vidjela da joj majka pokušava ubiti oca.

A sve se dogodilo kada su se 36-godišnjak i njegova supruga posvađali. Poznanici pričaju da je to bila samo jedna u nizu njihovih svađa s obzirom da je to trajalo već duže, ali je malo ko vjerovao da će doći do ovakvog epiloga. Posebno zbog toga što su više godina bili u braku i što je svojevremeno ljubav bila idilična. Živjeli su i zaposlili se u Italiji i sve je dobro funkcioniralo, ali u posljednje vrijeme puno toga je krenulo u krivom smjeru.

Uhapšena 36-godišnjakinja kazala je policiji kako su ona i suprug već duže u sukobu i kako je ranije pokrenuta brakorazvodna parnica kako bi se okončala ta bračna agonija. Također, usprkos tome što je razvod u toku, supružnici su živjeli zajedno, ali nisu mijenjali započete navike koje su sadržavale svađu i naposljetku nasilje. Mnogi su u šoku i ogorčeni što je sve morala vidjeti desetogodišnjakinja i što se nju nije poštedjelo razmirica koje traju već duže, ali i brutalnog napada nožem čija slika će je pratiti i kojem je morala svjedočiti.

“Najgore je što je nemilim scenama nazočila njihova djevojčica. Nesretna desetogodišnjakinja gledala je majku dok je nožem ubadala njenog oca. Svjesni smo toga da je u šoku i njoj će ovo sve najteže pasti. Do ovakvog incidenta nije smjelo doći i djevojčica nije smjela vidjeti ovakve brutalne scene”, govore poznanici.

Žena je privedena u policiju i bit će zadržana u pritvoru. Suprugu je nanijela teške ozljede opasne po život i zaradila je krivičnu prijavu.

Muškarac se nalazi u bolnici. Usprkos tome, ostaje nepoznanica hoće li žena biti krivično gonjena premda je zaradila prijavu.

Odbrana će raditi na tome da se potvrdi da je supruga muža izbola u samoodbrani što bi joj bio dovoljan alibi. Nije isključeno da će dijete biti oduzeto supružnicima s obzirom da nije bilo zaštićeno od svađa koje su bile skoro svakodnevne i naposljetku od krvavog napada koji je potresao grad Vicenzu u Italiji.